• img
  • Mat i norden > Det beste jeg vet
  • img

    Nord for Eden

    - Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Spionen som spiste hos meg

    Hva skal man servere til noen som vet alt? Andreas Viestad har sikkerhetspolitiet på besøk.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Hvite krigere

    Er det all krigen som gir Alsace-vinene sitt særpreg?

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Hverdagshelter

    Den kompetente kokken vet at hun ikke får til alt, og at det ikke gjør så mye

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Italienske muligheter

    Hva ville Lady og Landstrykeren ha drukket?

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Brenn! Brenn!

    Drikke fra Sicilia handler om temperament, like mye som smak. Andreas Viestad tar seg en sterk en

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Iskald beregning

    Jeg vet ikke hvor man finner verdens beste is. Men jeg vet hvordan man lager den.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Gylne dråper

    Hvordan kan det ha seg at en del viner smaker smør, og gir en feit følelse når man drikker dem? Det finnes en gammel engelsk drikk som heter “butter beer” (som Harry Potter drikker), som …

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Gull som glimrer

    Det er ikke gull alt som glimrer. Men det er det i Hemsedal. Andreas Viestad har besøkt Norges beste smørprodusent.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Krise? Hvilken krise?

    Er fransk vin i krise? Ikke med mindre krisen smaker veldig, veldig godt.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Kosemat

    Sommeren er over. Mennesket vant

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Fruktige viner

    Man sier ofte at vin smaker som bær og frukt. Men hva med bær- og fruktvin? Tre norske og én fransk gir svaret.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Osten må fram

    Ost er melk som lengter mot evigheten. Andreas Viestad lager sin egen ost – fra grunnen.

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Terrassevin

    Vinen smaker ikke bare seg selv, den tar også smak av hvor du er

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
    img

    Utelivskonge

    Hvis du tåler sommervarmen, får du komme deg ut av kjøkkenet

    Les mer
    Posted in Det beste jeg vet | Tagged | Comments Off
  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.