• Mat i norden > En Bit av Norge
  • Primører med bønnedipp

    Primører med bønnedipp

    Friske primører trenger du ikke å skrelle, men er gulrøtter og r TILBEREDNING: 1 Kjør dippingrediensene til mos med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, og smak til med salt og pepper. 2 Vask grønnsakene i kaldt …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge | Tagged | Comments Off
    Bondebønnesuppe med sjøkreps

    Bondebønnesuppe med sjøkreps

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Surr sjalottløk og timian i olje på middels varme, det skal ikke bli brunt. 2 Ta bort timiankvisten. 3 Legg i bønnene og rør om til de er dekket av olje. …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Livs grønnkålsuppe

    Livs grønnkålsuppe

    TILBEREDNING: 1 Grønnkålen skylles og vannet ristes godt av, gjerne i en salatslynge hvis du har. Bladene rives eller hakkes i biter, de groveste stilkene fjernes. 2 Fres grønnkål og hvitløk i oljen over middels …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Squash Chutney

    Squash Chutney

    TILBEREDNING: 1 Riv squashen grovt på et rivjern. 2 Hell av det meste av saften på tomatene. 3 Hakk løken grovt. 4 Fres løk, tomater og squash i en panne til det er mykt. Det …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Stikkelsbærsyltetøy

    Stikkelsbærsyltetøy

    TILBEREDNING: 1 Legg modne, rene bær lagvis med sukker. 2 Kok i cirka 20 minutter. 3 Hell Cognac over og rør rundt. 4 Ta opp bærene med hullsleiv og legg dem på rene glass. 5 …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Ripsgelé

    Ripsgelé

    TILBEREDNING: 1 Ta ripsen av stilkene og ha bærene i en kjele eller bolle med lokk, stor nok til å få plass i en gryte med vann som kokes opp. 2 La koke lenge nok …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Kamskjell

    Kamskjell

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Åpne og rens kamskjellene. Er du usikker på hvordan du renser kamskjell, få fiskehandleren til å gjøre det for deg. 2 Stek dem i varm olje i cirka ett minutt, tilsett …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Råstekte Blomkål

    Råstekte Blomkål

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Kutt blomkål og romanesco i små fine buketter og del kapersen i to. 2 Grovhakk sultanene. 3 Stek blomkålen og romanescoen i litt olje til de begynner å bli gylne. 4 …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Syrlig kaviarsaus

    Syrlig kaviarsaus

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Reduser hvitvin med sitronsaft, til cirka 1 dl væske. 2 Kok dette opp i en liten kjele og pisk inn smøret litt og litt. 3 Smak til med litt cayennepepper og …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Melkeposjert kveite

    Melkeposjert kveite

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Del kveiten i porsjonsstykker som du vender i like deler salt og sukker. 2 La fisken trekke i 20 minutter og skyll den i kaldt vann. 3 Legg kveitestykkene på tørkepapir. …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Dill Krumme

    Dill Krumme

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Hakk egg og dill og stek brødsmulene i smør til de får en gyllen farge. 2 Smak til med salt og pepper. 3 Ved servering vender du inn egg og dill …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Strimlet Asparges

    Strimlet Asparges

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Skrell tynne strimler av aspargesen med en potetskreller. 2 Kok strimlene i saltet vann i 20 sekunder før servering. Ingredienser

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Grillet ytrefilet av kalv

    Grillet ytrefilet av kalv

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Grill hele kalvestykket på grillen eller i en grillpanne. 2 Rull kjøttet stramt i plastfolie (må være helt tett) og posjer det (trekke det) ved 70 °C i rikelig med vann …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Fylt fondantpotet

    Fylt fondantpotet

    Fondantpoteter fylt med jordskokk krem.

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Sopptoast

    Sopptoast

    TILBEREDNING: 1 Del kongeøsterssoppen i to. 2 Kutt tynne skiver av den frosne loffen med din skarpeste kniv. 3 Smør litt egg på snittsiden på soppen, og ”lim” den fast midt på loffskiven som du …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
    Kalvesjy

    Kalvesjy

    PORSJONER: 4 TILBEREDNING: 1 Fres kuttet løk og hvitløk i litt olje, tilsett rødvin og kok inn til halvparten. 2 Tilsett kalvekraft og kok inn til halvparten. 3 Sil av, monter med smør og smak …

    Les mer
    Posted in En Bit av Norge, Importerte oppskrifter | Tagged | Comments Off
  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.