Mat i norden > Inspirasjon > Hyttemat
  • img
  • Mat i norden > Inspirasjon > Hyttemat
  • Hyttemat
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
    Loading ... Loading ...
    Å lage god mat på hytta er egentlig ingen kunst forutsatt at du har to av de viktigste ingrediensene for å få et vellykket måltid; god stemning og appetitt.
    Av Anders Gjengedal / Foto av Wanda Widerøe

    Hyttemat

    Share
    Print Friendly

    Hyttekulturen er i like stor forandring som kravet til komfort og matopplevelser. Men vi er fortsatt mange som synes det tradisjonelle hyttelivet vi vokste opp med, gir mest. Det gjelder også i stor grad matkulturen. En dampende pinnekjøttgryte på vedovnen er helt uslåelig etter en lang skitur i lav vintersol og gnistrende skiføre.

    Så må oppvasken tas for hånd. Det er faktisk ganske hyggelig å vaske opp sammen med en du liker og et par gode glass. Når TV-en erstattes med peisknitring, kommer den unike hytteroen sigende og kveldene blir sjeldent sene. Det er godt å kroe seg i bingen med god samvittighet i en lavenergihytte som har gjort få inngrep i sårbar natur.

    Å ikke ha strøm eller helårsvei gir selvfølgelig noen utfordringer. Det kan fort bli mange turer fra bilen om vinteren, og om sommeren kan maten anta helt spesiell farge, lukt og konsistens i jordkjelleren. Derfor utfordret kona og jeg fem dyktige kokker; hvordan skal vi lage god mat av varer som kan lagres på hytta uten kjøleskap og fryser?

    This entry was posted in Inspirasjon and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Hyttekulturen er i like stor forandring som kravet til komfort og matopplevelser. Men vi er fortsatt mange som synes det tradisjonelle hyttelivet vi vokste opp med, gir mest. Det gjelder også i stor grad matkulturen. En dampende pinnekjøttgryte på vedovnen er helt uslåelig etter en lang skitur i lav vintersol og gnistrende skiføre.

    Så må oppvasken tas for hånd. Det er faktisk ganske hyggelig å vaske opp sammen med en du liker og et par gode glass. Når TV-en erstattes med peisknitring, kommer den unike hytteroen sigende og kveldene blir sjeldent sene. Det er godt å kroe seg i bingen med god samvittighet i en lavenergihytte som har gjort få inngrep i sårbar natur.

    Å ikke ha strøm eller helårsvei gir selvfølgelig noen utfordringer. Det kan fort bli mange turer fra bilen om vinteren, og om sommeren kan maten anta helt spesiell farge, lukt og konsistens i jordkjelleren. Derfor utfordret kona og jeg fem dyktige kokker; hvordan skal vi lage god mat av varer som kan lagres på hytta uten kjøleskap og fryser?

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.