Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Biff på grillen!
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Biff på grillen!
  • Biff på grillen!
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00 out of 5)
    Loading ... Loading ...
    Endelig kan vi ta frem grillen og lage raske og gode måltider med sesongens beste råvarer. Skrubb grillristen ren, invester i en ny hvis den er rusten, og husk å kjøpe inn kull og tennvæske før du starter.
    Av Christopher Sjuve

    Biff på grillen!

    Share
    Print Friendly

    Alt kjøtt kan med hell grilles. Du kan enten bare salte og pepre kjøttet før du legger det på grillen eller legge det i en marinade en time før. Marinader får du kjøpt ferdige, men vil du lage selv kommer du langt med honning, teryiakisaus, god olivenolje og koriander eller andre favoritturter. Pass på at kjøttet er romtemperert før du legger det på en varm grill. Følger du Sjuves tips er du sikret en vellykket grillmiddag.

    Her finner du oppskriften på klassisk, grillet biff med timianpoteter og tomatsalat:

    Handleliste
    4-6 mellomstore poteter, vasket
    Hvitløk
    Frisk timian
    Olje
    Smør
    800 gram ytrefilet
    1 pk ruccolablader
    3 tomater
    Reddiker
    1 sitron
    1 gulrot
    1 agurk
    Sennep

    Til 4 personer
    4-6 mellomstore poteter, vasket
    2 fedd hvitløk, skrelt
    4-5 kvister frisk timian
    Olje
    2 spiseskjeer smør
    800 gram ytrefilet
    1 pk ruccolablader
    3 tomater
    3 reddiker
    1 hvitløksfedd, knust
    1 dl olje
    Saften av 1 sitron
    1 ts sennep
    1 gulrot
    1 agurk
    Salt og pepper

    Slik gjør du:

    1. Skiv potetene i ca én cm tykke skiver. Skiv hvitløk og pakk inn i folie sammen med potetskivene, timian, olje og smør. Krydre med salt og pepper og legg på kullet (under risten). Det tar ca 20 minutter, men det avhenger av hvor varm grillen er. Åpne, og sjekk med en gaffel.

    2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg det grillen på en varm sone. Når kjøttet har fin stekeskorpe, kan du snu det. Når det er fin stekeskorpe rundt hele, så legg kjøttstykket på mindre varme soner og la det steke til det blir ca 60 grader i midten (eller 70 om du vil ha det gjennomstekt). Steketermometeret er ditt beste våpen mot tørt kjøtt. Det er også viktig at du lar kjøttet hvile etter at det er ferdig, ca 15-20 minutter, faktisk.

    3. Vask og tørk salatbladene og ha dem i en bolle. Skiv tomatene, reddiker og ha dem i bollen. Lag dressing ved å blande ett fedd knust hvitløk, olje, sitron og sennep. Hell over salaten og bland godt. Server med skav (bruk potetskreller) av gulrot og agurk.

    4. Skjær opp kjøttet og server med salat og timianpoteter.

     

    This entry was posted in Mat-TV, Sjuves kjøkken and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Alt kjøtt kan med hell grilles. Du kan enten bare salte og pepre kjøttet før du legger det på grillen eller legge det i en marinade en time før. Marinader får du kjøpt ferdige, men vil du lage selv kommer du langt med honning, teryiakisaus, god olivenolje og koriander eller andre favoritturter. Pass på at kjøttet er romtemperert før du legger det på en varm grill. Følger du Sjuves tips er du sikret en vellykket grillmiddag.

    Her finner du oppskriften på klassisk, grillet biff med timianpoteter og tomatsalat:

    Handleliste
    4-6 mellomstore poteter, vasket
    Hvitløk
    Frisk timian
    Olje
    Smør
    800 gram ytrefilet
    1 pk ruccolablader
    3 tomater
    Reddiker
    1 sitron
    1 gulrot
    1 agurk
    Sennep

    Til 4 personer
    4-6 mellomstore poteter, vasket
    2 fedd hvitløk, skrelt
    4-5 kvister frisk timian
    Olje
    2 spiseskjeer smør
    800 gram ytrefilet
    1 pk ruccolablader
    3 tomater
    3 reddiker
    1 hvitløksfedd, knust
    1 dl olje
    Saften av 1 sitron
    1 ts sennep
    1 gulrot
    1 agurk
    Salt og pepper

    Slik gjør du:

    1. Skiv potetene i ca én cm tykke skiver. Skiv hvitløk og pakk inn i folie sammen med potetskivene, timian, olje og smør. Krydre med salt og pepper og legg på kullet (under risten). Det tar ca 20 minutter, men det avhenger av hvor varm grillen er. Åpne, og sjekk med en gaffel.

    2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg det grillen på en varm sone. Når kjøttet har fin stekeskorpe, kan du snu det. Når det er fin stekeskorpe rundt hele, så legg kjøttstykket på mindre varme soner og la det steke til det blir ca 60 grader i midten (eller 70 om du vil ha det gjennomstekt). Steketermometeret er ditt beste våpen mot tørt kjøtt. Det er også viktig at du lar kjøttet hvile etter at det er ferdig, ca 15-20 minutter, faktisk.

    3. Vask og tørk salatbladene og ha dem i en bolle. Skiv tomatene, reddiker og ha dem i bollen. Lag dressing ved å blande ett fedd knust hvitløk, olje, sitron og sennep. Hell over salaten og bland godt. Server med skav (bruk potetskreller) av gulrot og agurk.

    4. Skjær opp kjøttet og server med salat og timianpoteter.

     

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.