Mat i norden > Mat-TV > Tina Nordström > Cornflakes og kamskjell
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Tina Nordström > Cornflakes og kamskjell
  • Cornflakes og kamskjell
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading ... Loading ...
    Det er kanskje ikke så ofte man tenker på cornflakes og kamskjell i samme åndedrag. Se videoen, så vil du garantert finne gode grunner til å prøve Tinas kombinasjon.
    Av Tina Nordström

    Cornflakes og kamskjell

    Share
    Print Friendly

    Cornflakespanerte kamskjell med smurt agurk

    4 personer

    12 kamskjell

    3 dl knust usukret cornflakes

    2 lettvispede eggehviter

    Nøytral olje til fritering (solsikke-, mais- eller rapsolje)

    Smurt agurk:

    1 hel agurk uten skall og kjerne

    1,5 msk kapers

    0,5 finskåret persille

    2 msk smør

    1 msk hvit balsamicoeddik

    2 finskårede sommerløk

    Salt

    Svartpepper

    Sett en panne på plata og fyll bunnen med en cm matolje. Krydre kamskjellene med salt og pepper, rull dem i eggehvite og deretter cornflakes. Sørg for at de blir godt dekket av blandingen. Fritér skjellene et halvt til ett minutt på hver side. Legg dem på bakepapir.

    Smelt smøret i en kasserolle og hell oppi balsamicoeddiken. Skjær agurkene i skiver og bland med smørblandingen. Smaksett med kapers og persille, og smak det til med salt og pepper.

    Legg dem på tallerkener, agurk først og kamskjellene på toppen.

    This entry was posted in Mat-TV, Tina Nordström and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Cornflakespanerte kamskjell med smurt agurk

    4 personer

    12 kamskjell

    3 dl knust usukret cornflakes

    2 lettvispede eggehviter

    Nøytral olje til fritering (solsikke-, mais- eller rapsolje)

    Smurt agurk:

    1 hel agurk uten skall og kjerne

    1,5 msk kapers

    0,5 finskåret persille

    2 msk smør

    1 msk hvit balsamicoeddik

    2 finskårede sommerløk

    Salt

    Svartpepper

    Sett en panne på plata og fyll bunnen med en cm matolje. Krydre kamskjellene med salt og pepper, rull dem i eggehvite og deretter cornflakes. Sørg for at de blir godt dekket av blandingen. Fritér skjellene et halvt til ett minutt på hver side. Legg dem på bakepapir.

    Smelt smøret i en kasserolle og hell oppi balsamicoeddiken. Skjær agurkene i skiver og bland med smørblandingen. Smaksett med kapers og persille, og smak det til med salt og pepper.

    Legg dem på tallerkener, agurk først og kamskjellene på toppen.

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.