Mat i norden > Mat-TV > Tina Nordström > Karbonader på Tinas vis
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Tina Nordström > Karbonader på Tinas vis
  • Karbonader på Tinas vis
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 2.71 out of 5)
    Loading ... Loading ...
    De fleste har karbonde- eller kjøttdeig i fryseren. Er du tom for gode ideer vil Tinas karboner garantert gi deg matlyst. Se video her.
    Av Tina Nordström

    Karbonader på Tinas vis

    Share
    Print Friendly

    Kantarelltoppet karbonade med salat

    4 personer

    Karbonader
    400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig
    1 egg
    2 skiver brød
    1 1/2 dl melk
    1 finhakket gul løk
    salt og pepper

    Topping
    1 finhakket sjalottløk
    3 msk creme fraiche
    2 eggeplommer
    1 dl revet parmesan

    Blandet salat
    Cocktailtomater
    Squash eller agurk

    Vinaigrette
    Tomat
    3/4 olivenolje
    1-2 tsk dijonsennep
    2 tsk honning
    salt og svart pepper

    Sett ovnen på 200 grader.
    Karbonadene: Skjær av kantene på brødet og legg skivene i en skål med egg og melk. Bland i løken, saltet og pepperet. Når brødet er mykt, bland i karbonadedeigen og smaksett med salt og pepper. La stå og trekke i ca. 15 minutter. Forme til biffer, brun i smør og olje og legg på en plate.

    Vask soppen og brun den i smør og hvitløk, salte og pepre. Legg sopen i en skål. Bland i den finhakkede sjalottløken, creme fraiche, eggeplommer og parmesan. Smaksett med salt og pepper. Fordel blandingen på biffene.

    Riv salaten i grove biter, halver tomatene og legg i en skål, skinn og skjær squashen i tynne biter.  Klem tomatene i hendene så kjernene kommer ut, bland tomatene i salaten. Bland i alle ingrediensene til vinaigretten i tomatvannet, salte og pepre. Bland squashen i salaten og legg i vinaigretten. Servér til karbonadene.

    This entry was posted in Mat-TV, Tina Nordström and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Kantarelltoppet karbonade med salat

    4 personer

    Karbonader
    400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig
    1 egg
    2 skiver brød
    1 1/2 dl melk
    1 finhakket gul løk
    salt og pepper

    Topping
    1 finhakket sjalottløk
    3 msk creme fraiche
    2 eggeplommer
    1 dl revet parmesan

    Blandet salat
    Cocktailtomater
    Squash eller agurk

    Vinaigrette
    Tomat
    3/4 olivenolje
    1-2 tsk dijonsennep
    2 tsk honning
    salt og svart pepper

    Sett ovnen på 200 grader.
    Karbonadene: Skjær av kantene på brødet og legg skivene i en skål med egg og melk. Bland i løken, saltet og pepperet. Når brødet er mykt, bland i karbonadedeigen og smaksett med salt og pepper. La stå og trekke i ca. 15 minutter. Forme til biffer, brun i smør og olje og legg på en plate.

    Vask soppen og brun den i smør og hvitløk, salte og pepre. Legg sopen i en skål. Bland i den finhakkede sjalottløken, creme fraiche, eggeplommer og parmesan. Smaksett med salt og pepper. Fordel blandingen på biffene.

    Riv salaten i grove biter, halver tomatene og legg i en skål, skinn og skjær squashen i tynne biter.  Klem tomatene i hendene så kjernene kommer ut, bland tomatene i salaten. Bland i alle ingrediensene til vinaigretten i tomatvannet, salte og pepre. Bland squashen i salaten og legg i vinaigretten. Servér til karbonadene.

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.