Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Omelett med røkelaks
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Omelett med røkelaks
  • Omelett med røkelaks
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
    Loading ... Loading ...
    Stikkordet er litt tålmodighet. Det er det eneste omeletten ber om.
    Av Christopher Sjuve

    Omelett med røkelaks

    Share
    Print Friendly

    Prinsippet er såre enkelt: Pisk sammen egg, ha i krydder, ost eller andre ting. Hell blandingen i stekepanna og la det steke på middels lav varme til det setter seg. Verre er det ikke.

    Om du er forsiktig nok kan du hjelpe til med å løfte litt på den med stekespaden, vippe på stekepannen og la det som er flytende på toppen slippe under slik at det stivner. Det er strengt tatt ikke nødvendig, men da går det litt fortere.

    Du kan selvsagt også steke bacon, løk, poteter eller andre, gode ting først – og så helle over eggeblandingen.

    På den omeletten jeg serverer denne uka legger jeg på tynne, rosa skiver med røkelaks. Den passer like fint som en kjapp middag som til søndagsbrunchen. Vel bekomme!

     

    omelett med røkelaks

    2 personer

    4 egg
    2-3 spiseskjeer smøreost
    4 vårløk (ikke alt det grønne)
    4 skiver røkelaks
    Dillkvaster
    Smør til steking
    Salt og pepper

    1. Pisk sammen eggene og bland inn osten.
    2. Hakk vårløken og fres den i smør i 1-2 minutter.
    3. Hell over eggeblandingen. La det stå på middels lav varme i ca 4 minutter, eller til det stivner.
    4. Legg en tallerken over omeletten i stekepannen. Snu stekepannen på hodet så den havner på tallerkenen.
    5. Legg på lakseskivene og dillkvastene. Ha på litt salt og pepper.

    This entry was posted in Mat-TV, Sjuves kjøkken and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Prinsippet er såre enkelt: Pisk sammen egg, ha i krydder, ost eller andre ting. Hell blandingen i stekepanna og la det steke på middels lav varme til det setter seg. Verre er det ikke.

    Om du er forsiktig nok kan du hjelpe til med å løfte litt på den med stekespaden, vippe på stekepannen og la det som er flytende på toppen slippe under slik at det stivner. Det er strengt tatt ikke nødvendig, men da går det litt fortere.

    Du kan selvsagt også steke bacon, løk, poteter eller andre, gode ting først – og så helle over eggeblandingen.

    På den omeletten jeg serverer denne uka legger jeg på tynne, rosa skiver med røkelaks. Den passer like fint som en kjapp middag som til søndagsbrunchen. Vel bekomme!

     

    omelett med røkelaks

    2 personer

    4 egg
    2-3 spiseskjeer smøreost
    4 vårløk (ikke alt det grønne)
    4 skiver røkelaks
    Dillkvaster
    Smør til steking
    Salt og pepper

    1. Pisk sammen eggene og bland inn osten.
    2. Hakk vårløken og fres den i smør i 1-2 minutter.
    3. Hell over eggeblandingen. La det stå på middels lav varme i ca 4 minutter, eller til det stivner.
    4. Legg en tallerken over omeletten i stekepannen. Snu stekepannen på hodet så den havner på tallerkenen.
    5. Legg på lakseskivene og dillkvastene. Ha på litt salt og pepper.

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.