Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Potetsalat med urter og kveite
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Potetsalat med urter og kveite
  • Potetsalat med urter og kveite
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading ... Loading ...

    I urtenes rike råder det anarki. Alt er lov!

    Av Lillian Iversen

    Potetsalat med urter og kveite

    Share
    Print Friendly

    Det finnes ingen regler når det gjelder urter. Når det er sagt er det noen urter som smaker bedre til for eksempel lam enn andre. Men selv de urtene som passer dårligst til lam er slett ikke verst. Og det er poenget: Ikke vær redd for å prøve deg fram!

    Her får du en oppskrift på potetsalat med urter og kveite:

    Potetsalat med urter og kveite

    2-3 personer:

    Salat:
    1,2 kg små poteter
    10 røde cherrytomater
    10 gule cherrytomater
    1-2 dl olje
    salt og pepper
    10-12 aspargesbønner
    10-12 sukkererter

    Dressing:
    1,5 dl olivenolje
    saften av en halv sitron
    1 hvitløkfedd, knust
    1-2 ts sennep
    400 g kveitehale
    urter: f.eks oregano, estragon, koriander, timian, basilikum.

    Ha potetene i en ildfast form, hell på olje og bland godt rundt. Ha på salt og pepper og legg i cherrytomatene. Bak dem i ildfast form på 220 grader i ca 45 minutter.

    Kok aspargesbønner og sukkererter i 15 sekunder i saltet vann. Fjern dem og sett til side.

    Mens potetene er varme, del dem i to og ha i en bolle. Lag dressing: bland olje, sitronsaft, hvitløk og sennep godt sammen. Hell dressingen i bollen og ha i aspargesbønner, sukkererter og cherrytomater. Hakk så mange urter du har og bland dem inn i salaten.

    Del fiskestykke i to og trekk fisken i 4-5 minutter. Server til potetsalaten.

     

    This entry was posted in Mat-TV, Sjuves kjøkken and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Det finnes ingen regler når det gjelder urter. Når det er sagt er det noen urter som smaker bedre til for eksempel lam enn andre. Men selv de urtene som passer dårligst til lam er slett ikke verst. Og det er poenget: Ikke vær redd for å prøve deg fram!

    Her får du en oppskrift på potetsalat med urter og kveite:

    Potetsalat med urter og kveite

    2-3 personer:

    Salat:
    1,2 kg små poteter
    10 røde cherrytomater
    10 gule cherrytomater
    1-2 dl olje
    salt og pepper
    10-12 aspargesbønner
    10-12 sukkererter

    Dressing:
    1,5 dl olivenolje
    saften av en halv sitron
    1 hvitløkfedd, knust
    1-2 ts sennep
    400 g kveitehale
    urter: f.eks oregano, estragon, koriander, timian, basilikum.

    Ha potetene i en ildfast form, hell på olje og bland godt rundt. Ha på salt og pepper og legg i cherrytomatene. Bak dem i ildfast form på 220 grader i ca 45 minutter.

    Kok aspargesbønner og sukkererter i 15 sekunder i saltet vann. Fjern dem og sett til side.

    Mens potetene er varme, del dem i to og ha i en bolle. Lag dressing: bland olje, sitronsaft, hvitløk og sennep godt sammen. Hell dressingen i bollen og ha i aspargesbønner, sukkererter og cherrytomater. Hakk så mange urter du har og bland dem inn i salaten.

    Del fiskestykke i to og trekk fisken i 4-5 minutter. Server til potetsalaten.

     

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.