Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Tiramisu med friske bær
  • img
  • Mat i norden > Mat-TV > Sjuves kjøkken > Tiramisu med friske bær
  • Tiramisu med friske bær
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading ... Loading ...
    Det er store spørsmål man skal til bunns i når man diskuterer tiramisu, stjerneskuddet på den italienske desserthimmelen.
    Av Christopher Sjuve

    Tiramisu med friske bær

    Share
    Print Friendly

    Tiramisu fikk på kort tid status som en av støvelnasjonens store desserter. Og det skal man vite: Det er sjelden at nye retter får innpass i Det italienske kjøkkenet.

    Her får du oppskriften:

    tiramisu_lite_sjuve

    4 personer
    1 kopp sterk kaffe
    1/2 dl Marsala
    2-3 spiseskjeer brandy
    1 pakke savoiardi-kjeks (ladyfingers)
    3 egg
    2 dl sukker
    200 gram mascarponeost
    2 dl kremfløte, pisket
    1/2 kurv jordbær

    Bland kaffe, Marsala og brandy i en stor bolle. Dypp kjeksen raskt i blandingen og legg den i en dyp form.

    Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med sukker til den blir lys i fargen. Miks in mascarponeosten. Vend inn den piskede kremen.

    Pisk eggehvitene stive (med helt ren bolle og visp – ellers får du det ikke til). Vend dem forsiktig inn i kremen.

    Bre kremen utover kjeksen. Pynt med jordbær.

    This entry was posted in Mat-TV, Sjuves kjøkken and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Tiramisu fikk på kort tid status som en av støvelnasjonens store desserter. Og det skal man vite: Det er sjelden at nye retter får innpass i Det italienske kjøkkenet.

    Her får du oppskriften:

    tiramisu_lite_sjuve

    4 personer
    1 kopp sterk kaffe
    1/2 dl Marsala
    2-3 spiseskjeer brandy
    1 pakke savoiardi-kjeks (ladyfingers)
    3 egg
    2 dl sukker
    200 gram mascarponeost
    2 dl kremfløte, pisket
    1/2 kurv jordbær

    Bland kaffe, Marsala og brandy i en stor bolle. Dypp kjeksen raskt i blandingen og legg den i en dyp form.

    Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med sukker til den blir lys i fargen. Miks in mascarponeosten. Vend inn den piskede kremen.

    Pisk eggehvitene stive (med helt ren bolle og visp – ellers får du det ikke til). Vend dem forsiktig inn i kremen.

    Bre kremen utover kjeksen. Pynt med jordbær.

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.