• img
  • Mat i norden > Norden rundt
  • img

    Ekte vare på Oslos tak

    Mange har et forhold til frognerseteren med sin panoramutsikt over Oslo noen steinkast unna Holmenkollbakken. Ved siden av utsikten, er det eplekaken som trekker!

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Nytelse fra Skagen

    God og enkel sjømat fra Danmarks nordligste punkt.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Funkisperle med stupetårn

    Lian Gård er Trondheims svar på Ekebergrestauranten i Oslo. Den historiske Restaurant Lian er omgitt av natur på alle kanter, og utsikten er helt unik – her ser du fra Vassfjellet i sør til Munkholmen …

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    På rypejakt i Lom

    Nesten helt opp til «Brimiland», ved Garmo i Ottadalen, jakter Ståle Johansen, Kristoffer Hovland og Svein Garmo på ryper hvert år fra september til februar så ofte de har anledning. Som i sakte film glir …

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Ubrutte tradisjoner – unik ost

    Gjennom generasjoner har det i Undredal, innerst i Sognefjorden, blitt produsert unik geitost basert på ikke-pasteurisert melk. Som det første geitostysteriet i Norge, fikk Undredal Stølsysteri i 2003 full autorisasjon for produksjon og salg i …

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Luksus fra Telemark

    Skal vi bruke definisjonen “ekte smør”, kan Kvitseidesmør uten tvil plasseres i denne kategorien.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Inderøysodd – trøndersk festmat

    Kanskje er det antydningen av muskat, kanskje er det håndverkstradisjonene; faktum er i alle fall at Inderøysodd har fått adelsmerket som det aller fineste trøndersoddet.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Med smak av Gausdal

    Under frostbitte jorder ligger et frodig kulturlandskap som kombinert med gode beiteressurser, har gjort Gausdal til en av landets ledende kommuner innen melkeproduksjon. Her ligger gården Holen som produserer produkter av melk og kjøtt, tuftet …

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Bestemor Ada og klenningen

    Bestemor Ada, pappa og svenskene har alle sin del av æren for at grisgrendte Lierne kan skryte av å ha Norges største lefsebakeri. Li-Klenningen er selve flaggskipet.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Sør-Trøndelag til topps

    Grotteost fra Hitra og kamskjell fra Frøya ble kåret som to av de tre nasjonale vinnerne i konkurransen “Det norske måltid”.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Kulinarisk og beskyttet

    Røros er et spennende sted, fullt av historie og kulturminner. Byen er også sentrum for store kulinariske opplevelser, noe Michael Forselius som driver Røros vertshus beviser for oss gjennom en spennende meny med lokale råvarer.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Smaken av Nordland

    Nordlands mattradisjoner er utvilsomt mest kjent for fisk. Fersk torsk med lever og rogn omtales ofte som fylkets egen nasjonalrett, men Nordland har også lange kjøttradisjoner.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Smakfullt og vilt

    Maten i landets nordligste fylke er like smakfull og vill som det fantastiske landskapet. Vi har tatt en titt på Finmarks mattradisjoner.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Steinaldersauene på Stokkøya

    De er stolte og litt reserverte. Ser skeptisk på oss. Ønsker ikke kontakt. Men de er et flott skue, steinaldersauene på Stokkøya. Smaker vilt gjør de og.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
    img

    Rupe, aure og stemning

    Han er opptatt av det opprinnelige og ekte som naturen byr på. For Arne Brimi er bruk av lokale råvarer noe av fundamentet i filosofien om naturens kjøkken.

    Les mer
    Posted in Norden rundt | Tagged | Comments Off
  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.