• img
  • Mat i norden > Råvarer
  • img

    Alle liker gullkorn

    Grisen liker mais, høna liker mais og vi liker mais. Finn deg en åker og fyll opp poser og kurver.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Slik graver du fisk

    Det er godt å grave de største og feiteste fiskene du trekker opp enten på krok eller i garn, så husk å ta med en stor bunt med dill enten du skal til fjells eller …

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Prisvinnende pølser

    Det måtte en danske til for at gudbrandsdølene skulle få oppleve pølsemangfoldet.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Tang er naturlig krydder

    Verdens vakreste kyst, smekkfull av spislige råvarer. Du kan bruke mer fra fjæra enn du aner!

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Sjøens skafferi

    Skjell! Herlig sommermat, dampet med hvitløk og grønnsaker og vin på fransk vis – i supper eller gratinerte – med kald herlig hvitvin til. Sommer på det beste!

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Kråkeboller

    Kråkebollen er eksotisk og erotisk, og den nekter å ligge stille på tallerkenen. Stort mer spennende kan knapt en råvare bli.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Vaktler

    Vaktelen er det minste medlemmet i hønsefamilien. Liten, men uhyre produktiv. En vaktel kan legge opptil 400 egg i året. Den veier kun rundt 100 gram, egget utgjør nesten en femtedel av kroppsvekten. Vaktelegg smaker …

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Grønn Konge!

    Asparges smaker fantastisk. Hjelper mot tannverk og stimulerer kjønnsdriften – Ikke rart denne allsidige grønnsaken er så populær!

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Rabarbrarabalder

    Er du så heldig å ha rabarbra i hagen bør du kaste deg over den så snart den er moden. Etter St. Hans blir stilkene treete og seige.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Røykt sild og gammeldags pilsner

    Den idylliske danske øya Bornholm representerer mye dansk- og ikke minst regional matkultur. Her er innbyggerne stolte av sin historie, sin vakre natur og det kulturelle mangfoldet.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Nyskapende spekemat

    Spekemat kan være virkelig spennende. Det kan også norsk spekemat. Et godt eksempel er Tind som henter sine råvarer fra området rundt Geirangerfjorden. Hva med en speket pølse med akevittkrydder, sydlandske urter eller et marinert …

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Søte pastinakk…

    Før poteten ble introdusert, var det pastinakken som var den viktigste stivelseskilden i kostholdet. Kjøttet på denne roten, som likner på persillerot, er hvitt eller kremfarget og smaken er søt og delikat.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Tilbehør: Russiske erter

    Russiske erter har stått på norske spisebord siden pomorhandelen med Russland. Under den russiske revolusjon gikk Rostov-ertene tapt, men i dag kan vi lage noen tilsvarende med de grønne, små selskapsertene vi finner i frysedisken. …

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Tilbehør: Ertepuré

    Til nesten alt kjøtt og mange typer fisk passer det godt med en irrgrønn og lekker puré. Bruk frosne, fine selskapserter fra frysedisken.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Tid for skrei

    Skreieventyret begynner i januar, har høysesong fra midten av februar og holder på til påske. VM i skreifiske for sportsfiskere er i slutten av mars, men da har yrkesfiskerne allerede hentet opp rundt 40 000 …

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
    img

    Sundepølsa – en sjelden lekkerbisken

    I flere år var folk i Kvinnherad kommune i Sunnhordland engstelige. Mange hadde hørt rykter om at skaperen av den vidunderlige Sundepølsa ville ta med seg oppskrifta i grava. Sånn ble det heldigvis ikke.

    Les mer
    Posted in Råvarer | Tagged | Comments Off
  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.