Mat i norden > Råvarer > Kokt kongekrabbe med lime- og estragondressing
  • img
  • Mat i norden > Råvarer > Kokt kongekrabbe med lime- og estragondressing
  • Kokt kongekrabbe med lime- og estragondressing
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading ... Loading ...
    Dette er fin fingermat, en liten lunsjrett eller du kan bruke den som forrett. Bruker du den som fingermat, stikk en tannpiker av hver av krabbestykkene. Ha en skål med dippen ved siden av. Mengden er til 8 pers som fingermat – 4 som forrett.
    Av Tobias Gustavsson / Foto av Mette Randem

    Kokt kongekrabbe med lime- og estragondressing

    Share
    Print Friendly

    Kok opp rikelig med vann, ha i salt, en liten bunt fersk dill og noen hele pepperkorn i vannet. Del ca 1 kg med kongekrabbebein i passe stykker med en skarp kniv. Ha bitene i det kokende vannet og la dem koke I 12 minutter.

    Lag en dip eller dressing av 3 dl créme fraîche, 1 dl. tyrkisk yoghurt, saften – og revet skall av en lime og 1 potte finhakket, fersk estragon. Smak den til med salt og pepper. Når krabben er ferdigkokt tar du kjøttet ut av skallet og legger bitene på et fat med dippen ved siden av. Du kan godt ha litt ferskt brød til også.

    This entry was posted in Råvarer and tagged . Bookmark the permalink.
  • Kommentarer

  • Kok opp rikelig med vann, ha i salt, en liten bunt fersk dill og noen hele pepperkorn i vannet. Del ca 1 kg med kongekrabbebein i passe stykker med en skarp kniv. Ha bitene i det kokende vannet og la dem koke I 12 minutter.

    Lag en dip eller dressing av 3 dl créme fraîche, 1 dl. tyrkisk yoghurt, saften – og revet skall av en lime og 1 potte finhakket, fersk estragon. Smak den til med salt og pepper. Når krabben er ferdigkokt tar du kjøttet ut av skallet og legger bitene på et fat med dippen ved siden av. Du kan godt ha litt ferskt brød til også.

  • Vin i fåreklær

    Lammevin kan være så dyrt som helst – men trenger ikke være det.

    Nord for Eden

    – Smak, sier Sten Pedersen og slår ut hendene for å vise at jeg kan forsyne meg med hva jeg vil fra den frodige hagen.